dimarts, 17 de juliol del 2007

Feines considerades d'homes

Ahir a "l'Entre línies" van fer un reportatge sobre dones que treballaven en feines "tècnicament" d'homes. La veritat és que me va fer molta ràbia, per què crec que per aconseguir la igualtat entre homes i dones no haurien d'existir aquest tipus de reportatges.
Estic molt orgullosa de ser dona i crec que si em donessin a triar no em canviaria de sexe mai. Però si em donessin el sou d'un home per treballar com a mecànica o com el que sigui us asseguro que ho agafaria ràpid!!!!! El que no entenc és que quan una dona fa de fontanera hagi de ser notícia i que encara hi ha hagi homes (companys de treball) que siguin capaços de dir una frase com: " Jo accepto que treballi amb mi (la dona) però si la meva dona hagués de treballar a l'obra no la deixaria"!!!! Per la mort de Déu!!! Primera com que no la deixaries? i segona que ens passa a les dones a les mans que no em de ser capaces de ficar quatre tubs per a que passi l'aigua?????!!!!!
Estic força indignada!!!
Jo com a dona que sóc he estat ajudant al meu pare a construir casa meva i us asseguro que encara no sóc verda ni m'ha sortit res entre les cames!!!!!! Si no comencem a aprendre que homes i dones som tots iguals i que tots dos sexes tenim mans per poder treballar en la feina que sigui, com volem aconseguir la igualtat?? Si som les pròpies dones que ens neguem a treballar com a fontaneres, com a mecàniques o en qualsevol altra feina "considerada d'homes" com aconseguim la igualtat? Si no ens molestem quan un home diu segons quines consideracions de les dones, de l'estil: "les dones no poden treballar a l'obra perquè no tenen força"..., quin tipus d’igualtat volem??

Definitivament ells no ens ajudaran a aconseguir la nostra llibertat, em de ser nosaltres les que lluitem per nosaltres mateixes!!!!!

Com a punt final també volia dir que les dones que sortien en el reportatge són un clar exemple de què com a mínim alguna cosa si que canvia!

4 comentaris:

Ne ha dit...

perdona, però.... això de que has ajudat a tun pare a construir casa teua..... d'on ho has tret? o és que tens una vida paral.lela amb una família paral.lela, i la teua família real no se n'ha anterat???
Perquè a mi lo tema no me sone...

I una mica verda si que ets...

La teta.

Roser ha dit...

Perdona xata!!! lo problema lo tens tu que quan tun pare i jo treballavem tu estaves de parradanda per algun puesto que no ere casa teva!!!!!eh guapeta??? o qui te penses que va ficar lo parquet de la teva habitació?? i qui va montar l'habitació de tuns pares???... Claro com que la nena estave a Barcelona...
Ala bonica...
Un petonet

Laia ha dit...

Doncs a mi m'encanta fer feines "d'homes". Moltes vegades em toca canviar bombetes i "apanyar" coses, i m'agrada molt veure com jo ho faig i homes del meu entorn no són capaços de fer-ho. Em fa sentir autosuficient.

Bona reflexió, Roser.

Anònim ha dit...

asfasdasfsaaf